Spöken, finns dem?

Var inte orolig om du känner närvaro eller ser ett ”spöke”, kanske hör en stängd dörr smälla eller känner en bekant doft eller ett vinddrag i rummet.

Var glad, det är troligtvis någon som är där för att tala om att han eller hon fortfarande är med dig och vill ge dig kärlek.

Det kan vara av något av vikt för själen på andra sidan som den inte hann tala om eller ångrar, eller vill den bara säga att han mår bra och fortfarande existerar, om än i en annan dimension, fortfarande sig lik, hur skulle vi annars känna igen honom.

Oftast är det lättast för själen att höra av sig redan inom de första dagarna efter bortgången.

Det har inte varit ovanligt under våra seanser att andar kommit igenom och med glädje pratat om hur fin deras begravning kommer att bli.

En mycket speciell upplevelse jag varit med om var när en avstängd mobil ringde under en begravning, just innan”I Just called to say I love you” skulle spelas.

På en annan begravning fylldes luften omkring mig plötsligt av stark blomdoft, och kvinnan bredvid mig började fråga om hon satt på sig för mycket parfym. Dagen efter, en kurs, kom samma doft igen, den här gången var det en bredvidsittande som frågade om jag hade tänt rökelse.

En annan parfymdoft dök upp i  näsan när jag gick för att svara i telefonen, det var en nära vän som ofta känt närvaro och stark parfymdoft, undrar hur många vi var i telefonen den gången.

Ett annat tecken på andlig aktivitet kan också visasig genom ljus som brinner fel eller blir till märkliga formationer, det upplevde vi starkt när vi besökte Häringe slott.

Elektriska apparater och lampor kan också bete sig lustigt ibland.

En vän som inte är så förtjust i att komma hem till en mörk våning får ibland uppleva hur lampor tänds välkomnande av sig självt. När jag flyttat och inte var helt tillfreds med det, väcktes jag av att radion gick igång och spelade en kärlekssång, varefter den stängde av
sig och jag somnade om, betydligt lättare om hjärtat.

Det finns otaliga exempel på köksapparater som går igång, telefonsvarare som hittar gamla meddelanden, och fönsterluckor som slår
fast det är vindstilla. När vi har cirkel här hemma och grannarna ovanpå är bortresta, hör vi ofta hur små fötter springer över golvet däruppe, det är speciellt när vi är många som hör något vi egentligen inte borde höra.

Det här blev lite långt, men det handlar allt om kärleksbevis från andra sidan, om ni tänker efter har ni nog många egna exempel.

Det finns  dock en annan typ av ”spöke” , som inte är en intelligent manifestation från andra sidan.

Som många vetenskapsmän slagit fast, utstrålar hjärnan elektriska vågor som påverkar omgivningen.

Med värmekamera kan man fotografera auran, auran är ju vårt magnetfält som innehåller allt vi varit med om även om den är föränderlig, men allt finns ändå kvar.

Med Kilianfotografering säger man sig kunna påvisa att elektriska fält finns kvar även efter någon gått bort.

Det är då ett biologiskt fenomen och inte själva anden,men kan uppfattas som kvarvarande ande och då verka skrämmande.

Skillnaden skulle alltså vara att den ena upplevelsen är ett minnesavtryck på en speciell del av jordens energifält medan det andra är anden som fortfarande har starka band med jorden.Den förstnämnda varierar inte sitt beteende, medan det andra visar sig för dem som kommer ihåg dem,och ger ofta stor ömsesidig glädje.

Om ingen av dessa förklaringar passar, och dessa andar håller sig kvar på grund av ouppklarade saker, kan de behöva hjälp att gå vidare.

Låt dem få veta att du försöker hjälpa dem, en stark tanke kan räcka, Det kan också vara en god ide att kontakta ett seriöst medium
som kan hjälpa dem vidare, ibland kanske livets fortsättning är så naturlig att anden ifråga inte inser att han gått över.

Ingen som lever kan svara, men jag skulle iallafall vilja berätta att  vi aldrig har hört någon som mår dåligt på andra sidan, att de finns där är  en stor tröst och glädje, våga lita på din intuition, ibland kan du haft hjälp, men framför allt är du en intuitiv varelse som har svaren inom dig.

Helene