En ormbiten Tax vedermödor

Jag har sen ett antal år tillbaka varit intresserad av djurkommunikation, pratat ut i ”luften” med min hundar, liksom med mina kära på andra sidan.

Inser att de faktiskt lyssnar och förstår och kan kommunicera tillbaka, fast där är det ju jag som är proppen och inte lyssnar och förstår alltid. Har haft förmånen att träffa flera duktiga djurkommunikatörer, och vad jag förstår är det ganska likt det sätt vi arbetar med andra sidan på. Har i sommar haft det väldigt oroligt med min älskade tax efter hans ormbett, han är så otroligt trött, hjärtat har krånglat, levervärdena är för höga, tarmar och prostata är inflammerade, mycket lidande och väldigt dyrt har det varit, försäkringar är mycket begränsade när det gäller gamla hundar, det finns en gräns där man frågar sig om man har rätt att fortsätta behandla, det är då om inte förr man behöver hjälp av en kommunikatör, Lovisa som pratat med Iago blev själv fruktansvärt trött av det, precis som man ofta känner av en kommunikatör från andra sidan som visar vad han el hon led av innan han el hon gick över.

Iago är nu i oktober mycket bättre, även om han åldrats en hel del tyvärr , vid ett nytt samtal med Lovisa, berättade han om sina bakben som är svaga, vi får bygga en kuddtrappa upp till hans säng, men också att han fortfarande är glad och positiv, och det räcker fint. Intressant är också att höra om hans otroliga minne, hade just plockat fram en guldfiskskål för att ge bort, och då berättade han för Lovisa att för länge sen (10år) hade vi en guldfisk på landet.

Antar att han tyckte det var kul att titta på den, nästan som att speja på abborrarna vid bryggan.

Det är också härligt att stoppa ut huvudet i motvind så att öronen flaxar bakåt,( jo tack, både bilfönstret och båten, det blir härligt drag)

Han pratar inte längre om jakt, vilket betydde mycket förr, har nog accepterat att han inte orkar det längre. Hallå, pratar jag om en hund?.

 

Tyvärr tog Iagos lever slut i April 2011, men han kommer tillbaka ibland när han behövs i cirkeln t ex.

 

Hans efterföljare Mille förlorade två pipsaker inom några timmar efter han fått dem, ett år senare dök de upp, liggande på golvet under

Iagos fotokalender.  Lovisa bor nu  i Frankrike,men hon kan läsa av foton, de ska vara nytagna och ögonen ska synas..